СТУДИЈСКА ПОСЕТА ШКОЛАМА У СКОПЉУ- СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ОШ „Драган Ковачевић“ је у периоду од 8. до 10.априла 2023.године, под покровитељством ”Perkins International – school for the blind” и по позиву ДУРДМОВ „Дмитар Влахов“ из Скопља организовала студијску посету. Циљ студијског путовања је подизање наставничких компентенција у погледу иновативних метода и приступа у раду са ученицима са сметњама у развоју као и размена искуства и успостављање контакта као темеља будуће стручне сарадње. 
Наша школа је одржала предавање на тему: Процена функционалног вида у ОШ „Драган Ковачевић“. Предавању су поред дефектолога из школе за децу и омладину оштећеног вида „Дмитар Влахов“, присустовали и Проф. Даниела Димитрова Радојицикп Института за специјална едукација и рехабилитација, Филозовски факултет са студентима 4. године. 
У оквиру посете наши дефектолози и наставници су у Скопљу посетили и школу ресурс центар ОУРЦ „Златен Сремац“ и средњу школу за глуве и наглуве ДУЦОР „Партеније Зоогрфски“. 
И овим путем захваљујем: директору, Спасенцовски Бобану, дивним колегиницама Јаковцхевски Александри, Цекановска Димитревска Анити и изузетном колективу као и ученицима „Дмитар Влахов“
Посебна захвалност Удовчић Дарији, Церовић Ивани и „Perkins International – school for the blind”, што нас уче да у раду са децом са сметњама у развоју не постоје границе и да се знање множи дељењем.