ПОБЕДНИЦЕ ЗЛАТНЕ СИРЕНЕ

У оквиру ДЕМУС-а, и ове године је у сали „Донка Шпичек“ у ДКЦБ-у (Таковска 8) одржано градско такмичење „Златна сирена“.

У понедељак, 19. марта, а онда и 22. и 27. марта од 10.00 до 15.00, такмичиће се музичке секције београдских основних школа.

Учествоваће око 250 деце солиста и малих вокалних састава.

На такмичењу „Златна сирена“ чуће се најлепши дечји гласови Београда, победници општинских такмичења у следећим жанровима: стари мајстори, класична и савремена соло песма, староградска песма, изворна народна песма, дечја забавна и забавна песма свих епоха.

За све жанрове постоје четири узрасне категорије (I категорија – ученици првих и других разреда, II категорија – ученици од трећих и четвртих разреда, III категорија – ученици од петих и шестих разреда, IV категорија – ученици седмих и осмих разреда).

Манифестацију „Златна сирена“ традиционално организују Пријатељи деце Београда и Дечји културни центар, под покровитељством Секретаријата за културу. 

Наше ученице победнице у соло певању у жанру: изворна народна песма – домаћа и страна, у изузетно јакој конкуренције са редовним школама на градском такмичењу „ Златана сирена“ . Ученица 5/1 Нина Јоцић освојила је прво место са резултатом од 93 бода и била недостижна за конкуренцију. Друго пласирана Миа Томић је блистала и освојила 89 бода. Велике честитке за ученице као и за наставницу музичког Јелену Живановић.