ЗЛАТНИ ДЕЛФИНИ ЗЛАТНОГ СРЦА – Заједничка акција делфина и ђака ОШ „Драган Ковачевић“

ВАТЕРПОЛИСТИ УРЕДИЛИ ДВОРИШТЕ НАШЕ ШКОЛЕ

Београд, 15. јун 2019 – Селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић и играчи Никола Јакшић, Страхиња Рашовић, Радомир Драшовић и Немања Вицо данас су заједно са ђацима учествовали у сређивању дворишта наше школе.

Наши делфини своје капице су заменили шлемовима у пуном јеку припрема за Финални турнир Светске лиге како би се укључили у акцију која је само увод у 1,3 милиона динара вредну реконструкцију крова наше школе. Планирану адаптацију обезбедио је Ватерполо савез Србије преко својих партнера и спонзора из грађевинске фирме Јадран

„Свесни улоге коју имамо у јавном животу хтели смо да пажњу која нам је поклоњена преусмеримо на једну од друштвено најзначајнијих тема. То је инклузија деце са сметњама у развоју и њихово укључивање у редовне токове друштва. Желимо да учествујемо у њиховој борби да створе окружење у којем могу да развију свој пун потенцијал и тако једнога дана постану не само равноправни чланови нашег друштва, већ и људи способни да чине изузетне ствари. Ми верујемо да је свако дете рођено за велика дела и да је на нама да му обезбедимо услове у којима ће одрасти у најбољу верзију себе. Један од најважнијих је и право на квалитетно образовање. Зато смо данас овде“, рекао је селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић.

Након акције сређивања дворишта и фарбања ограде наше школе, почеће радови на реконструкцији крова, који би требало да буду завршени најкасније до краја јула. На тај начин ђацима и запосленима у овој институцији биће обезбеђени бољи услови за едукацију и рад од самог почетка наредне школске године.

„Са великим задовољством смо се одазвали позиву наших партнера из Ватерполо савеза Србије да донирамо радове и школи обезбедимо нов и сигуран кров. Јадран седамдесет година чува традицију и гради будућност. Зграда Скупштине, Генералштаба, Универзитетска библиотека Светозар Марковић, Калемегданска тврђава… данас готово да нема значајнијег здања у Београду које наша компанија није сачувала од заборава и удахнула му нови живот. Ипак, у нашем портфолију најзначајније су институције за прихват и здравствену негу најмлађих које годинама уназад подржавамо донацијама у виду завршних радова у грађевинарству. У фокусу нашег друштвено одговорног пословања од самог оснивања су деца – наши најмлађи шампиони. Наставићемо да улажемо у њихово одрастање, свесни да је то најбоља инвестиција у бољу будућност свакога од нас“, навео је Срђан Попов, директор Јадрана.

Директорка наше школе Силвана Плавшић истакла је да ће неопходна реконструкција обезбедити боље услове за 150 ученика, распоређених у 19 одељења од првог до осмог разреда и две групе предшколаца.

„Желимо да захвалимо Ватерполо савезу Србије и селектору Дејану Савићу на изузетно племенитом гесту и напорима да нам обезбеде донацију компаније Јадран, којом ће бити саниран дотрајали кров. Посебно смо захвални јер је Савез искористио велику пажњу јавности коју побуђује Светска лига да стави акценат на рад и успех ученика са сметњама у развоју. Наши ђаци су у овој школској години извојевали победе на такмичењима из српског језика, историје, певања, стоног тениса и багминтона. Они су истински шампиони баш као и наши ватерполисти, и улагање у њихово образовање и квалитетно одрастање је улагање у нове успехе који их засигурно очекују“, истакла је наша директорка.

РТС: Ватерполисти сређивали двориште ОШ „Драган Ковачевић“

Варерполо вести: Vaterpolisti podržali uređivanje dvorišta OŠ „Dragan Kovačević“

Тањуг: Vaterpolisti sređivali dvorište OŠ „Dragan Kovačević“

Крсрарица: Vaterpolisti sređivali dvorište OŠ „Dragan Kovačević“

Ало: VATERPOLISTI UREDILI DVORIŠTE OSNOVNE ŠKOLE ZA DECU SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Mozzart sport: Zajednička akcija Delfina i đaka OŠ Dragan Kovačević

Вечерње новости: HUMANI „DELFINI“: Posle akcije vaterpolista počinje rekonstrukcija OŠ „Dragan Kovačević“

B 92: Vaterpolisti Srbije opet pokazali humanost