Пројекат „Снага знања”

Ученици наше школе учествовали су у едукативним радионицама у оквиру пројекта „Снага знања“. Овај пилот пројекат трајао је четири недеље (од 26. октобра до 23. новембра) уз велико интересовање и присуство ученика виших разреда.

Радионице су организовали и реализовали Душко Трајковић и Бобан Стојанов испред Удружења „Стваралачки центар“ из Београда уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије. Радионицама су присуствовали и на њима асистирали наставник српског језика и књижевности Павле Радојичић и библиотекарка Милица Радосављевић. Ученици су на радионицама научили како да памте помоћу ланчаног метода и меморијских принципа, упознали су се са шултеовим таблицама, мапама ума, као и системом број‒облик, који функционише тако што једноцифрен број претвара у слику која на њега подсећа својим обликом.

Након обнове усвојеног градива, деца су добила дипломе, које им је уручио Душко Трајковић, објаснивши да је радионица осмишљена тако да на интересантан начин пренесе технике брзог и ефикасног учења, са повећаним разумевањем. Полазници су научили како да синхронизују рад леве и десне хемисфере мозга и доведу своју концентрацију и меморију на максималан ниво и тако са лакоћом усвоје ново градиво.