HEAL THE WORLD

U predivnoj dvorani UK Gvarnerijus, 3.juna 2023.godine, mešoviti amaterski hor i humanitarna organizacija “ The International Belgrade Singers“ je pod dirigentskim upravljanjem Olge Biserčić i korepetitora Višnje Dimitrijević, održao donatorski koncert za školu za zaštitu vida OŠ „Dragan Kovačević“.

Hor je osnovan 2012.godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji i trenutno ima oko 40 članova koje čine predstavnici diplomatskog kora, međunarodne zajednice i ljubitelji horskog pevanja.

Moto hora je: „Odužimo se svojim doprinosom zajednici u kojoj živimo“, i ideja vodilja je da se prilikom nastupa, na koncertima, prikupe novčana sredstava koja doniruju u humanitarne svrhe i to uvek nekoj dečjoj ustanovi.

Gosti na koncertu su bili: Muzička grupa „Iztok“ i Dečiji hor Beograd.

I ovom prilikom u ime učenika i kolektiva se zahvaljujemo na plemenitoj misiji hora i humanitarnoj organizaciji “ The International Belgrade Singers“

Naša Breda Čoš je u ime članova hora odgovorila na našu zahvalnost sledećim rečima: „MNOGO VAMA HVALA…! Misija je zajednička. Svi smo za to kako nam poručuje pesma – „Heal the World“ – UČINIMO SVET BOLJIM ZA SVE!

ZLATNI DAN ZA DUŠU

Nešto posebno za one tanane duše u izvođenju hora IBIS i soliste Julcy Rodrigues.

Julcy Rodrigues je diplomirala solo pevanje, specijalizirala profesionalnu vokalnu i muzičku terapiju.

Od 2008. godine radi kao nastavnik pevanja i vokalni pedagog. Nastupala je sa najpoznatijim simfonijskim i filharmonijskim orkestrima u Brazilu, kao i sa kamerata i vokalnim ansamblima. U solističkoj karijeri izdvajaju se nastupi u operama Boemi i Travijata, svi ti San letnje noći, kao i ukantati Karmina burana. Često nastupa na događajima i muzičkim festivalima širom SAD i Brazila. Od prošle godine živi i radi u Beogradu i član je i solista hora IBIS.