Други међународни симпозијум: “ Процена вида и визуелно функционисање“

Поштоване колегинице и колеге,

Са посебним задовољством вас позивам у своје лично име, као и у име колектива школе за заштиту вида ОШ „Драган Ковачевић“, да присуствујете стручном скупу, Други међународни симпозијум:“ Процена вида и визуелно функционисање“.

Циљ стучног скуп је подизање стручних компентенција директора, стручних сарадника и наставника из области визуелног функционисања ученика и организован је као вид пружања додатне подршке.

Симпозијум је бесплатан за све учеснике и одржава се у Свечаној сали општине Стари град, среда, 14.06.2023.године и почиње од 10:45 часова. Окупљање и регистрација од 9,15 до 10,45 сати.

У прилогу вам достављам агенду стручног скупа. Стручни скуп ће свечано поздравити представници Министарства просвете, покровитеља скупа, факултета, града и општине.

Стручни скуп је акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања број: 676-1/2023 од 01.06.2023.године и бесплатан је за све учеснике који добијају уверење о стручном усавршавњу.

Замолили би да позовете своје стручне сараднике, наставнике, учитеље и васпитаче да се одазову јер предавачи су највећи стручњаци из ове области како из Србије тако и из региона.

Важно је да знамо да преко 80% информација добијамо путем вида и да је визуелно функционисање важно за успех ученика. Неуспех у читању је у највећем проценту проблем функционалног вида.

Симпозијум се организује под покровитељством ”Perkins School for the blind International ”, окупиће излагаче који ће представити своје радове на тему: Процена вида и визуелно функционисање.

Организатори симпозијума је ОШ „Драган Ковачевић“ са Заводом за унапређивање образовања и васпитање и Факултетом за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета Београд.

Искрено се радујем дружењу и размени примера добре праксе.

Силвана Павловић, директор школе