Летопис за школску 2023/24

ПОСЕТА ШКОЛИ МИНИСТРА ЗА РАД, ЗАПОШЉАВЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПТАЊА СЕЛАКОВИЋ НИКОЛЕ

ДОБРОДОШЛИЦА ПРВАЦИМА 01.09.2023.

Поводом свечаног пријема првака, данас је наша установа имала част и задовљство да будуће прваке поздрави Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, и будућим првацима и предсколцима пожелео добродошлицу.

У име Општине Стари град свечаном пријему је присустовао председник општине Радослав Марјановић са замеником Алексндром Тодоровић, Душаном Петрић, председником скупштине и члановима општинског већа.

Селаковић је ђацима, родитељима и запосленима пожелео срећан почетак нове школске године, наглашавајући да је данашњи дан најважнији за оне који крећу у школу.

Он је навео податак да у Србији има укупно 48 специјалних школа, од којих је 16 у Београду и да у њима запослени савесно и одговорно раде свој посао.

„Драга децо, ви и ваше маме и тате, данас добијате једну проширену вашу породицу, а породица је извор и утoчиште свакога од нас. Када било ко од нас,  има неки проблем, увек га је лакше решавати када сте у кругу породице. А овде се неће решавати само проблеми, овде ћете ви учити како да решавате проблеме“, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, поздрављајући прваке и њихове родитеље у специјалној основној школи „Драган Ковачевић“ у Београду.

Честитајући ђацима полазак у школу, министар Селаковић јe навео да ће се држава, град и општина максимално трудити да створе најбоље могуће услове, да школски дани буду што безбрижнији и безбедни и успешни. Такође, министар је поздравио и честитао почетак нове школске године и свим запосленима, истичући да они раде један изузетно важан и одговоран посао.

Министар је указао да у Србији постоји 48 специјалних школа, од којих је 16 у Београду, и да је кроз школовање и рад упознао људе, који су завршили неку од ових школа, а који су били међу најбољим студентима на факултету и изузетни у послу којим се баве.

„Радећи у овом министарству, један од задатака који имам јесте да стварамо боље услове, да свако ко заврши и овакве школе добије посао или започне свој посао“, рекао је Селаковић и додао да се помоћница министра у Сектору за особе са инвалидитетом Биљана Барошевић сваког дана свим срцем бори за то.

Министар је поручио родитељима, да ће се све стране – школа, запослени у школи, локална самоуправа и Влада, заједно са родитељима, трудити да ђацима створе услове за један пут у миран, безбедан и успешан живот у коме ће они једнога дана стварати своје породице. 

Директорка школе Силвана Павловић рекла је да образовање деце са сметњама тражи озбиљну међусекторску повезаност и да захваљујући тимском раду, основна школа „Драган Ковачевић“ успешно ради и постиже резултате на којима, како је рекла, завиде и друге образовне институције. Она је нагласила да је од оснивања школе 40 одсто ученика завршило факултете, a да су многи од њих одбранили докторате.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић је рекао да је општина и ове године нашла начин да посебну пажњу посвети дану када прваци крећу у школу и обезбедила ранчеве са свим што ће им бити потребно у првим данима школовања. Он је истакао да је брига о деци и школама један од приоритета градске општине Стари град.

Концер „Бамби“ А.Д. из Пожаревца је обрадовао прваке са слатким пакетићем.

ДРАГИ ПРЕДШКОЛЦИ И ПРВАЦИ СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ!